Az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum (IGYIC) programigazgatóság célja a magyar nyelven olvasható, értékhordozó gyerek- és ifjúsági irodalom szerzőinek és kiadványainak népszerűsítése, a pedagógusok és a kultúra közvetítők szakmai segítése, a szülők és az érdeklődő közönség tájékoztatása.
Programigazgatóságunk tevékenységének része, hogy gyerek- és ifjúsági irodalmi mintaprojekteket hoz létre és módszertani segítséget nyújt óvodától a gimnázium végéig, valamint elősegíti az alkotók és olvasók személyes találkozását.

Online gyerekirodalmi magazinunk, amely egyben az IGYIC „kirakata”, naponta friss tartalommal bővül. Rovatainkban független szakértők írásai segítenek tájékozódni a gyerekkönyvek soktényezős piacán a szülőknek, a pedagógusoknak és a gyerekirodalmi szakmának is.

Új gyerekdalok és videóklipek gyerekeknek, melyeket Csimborasszó nevű YouTube-csatornánkon teszünk közzé.
A dalok szövegéül szolgáló kortárs verseket az IGYIC szakmai stábja válogatja, a program zenei vezetője, Prieger Zsolt népszerű zeneszerző-előadókkal párosítja ezeket.

Gyerekirodalmi kritika-sorozat kisfilmek formájában a Meseterasz YouTube-csatornáján

Az IGYIC nyitott továbbképzése pedagógusoknak kortárs gyerek- és ifjúsági irodalomból. Tematikus előadás- és szakmai műhelysorozat pedagógusok, könyvtárosok, valamint a friss kiadványok iránt érdeklődők számára. A projekt új és hasznos szempontokat nyújt a kortárs gyerekirodalmi művek befogadásához, segít eligazodni az újabb műfajok és médiumok között.

A KÖTELEZŐ IS LEHET ÉLMÉNY

SZOKÁCS ESZTER BESZÁMOLÓJA A VADLAZAC2 DIGITÁLIS KORSZAK ÉS OLVASÓVÁ NEVELÉS – AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK INFORMÁCIÓSZERZÉSÉNEK ÚJ MÓDJAI WORKSHOPJÁRÓL.

JÁTÉK NÉLKÜL NEM MEGY…

SZOKÁCS ESZTER BESZÁMOLÓJA A MESÉLÉS KORTÁRS FORMÁI – A TÖRTÉNETMONDÁS LEHETŐSÉGEI ÓVODÁS- ÉS KISISKOLÁSKORBAN CÍMŰ VADLAZAC-WORKSHOPRÓL.

„DRÁMAI ÉLMÉNYEK” A VADLAZAC2 WORKSHOPJÁN

A VADLAZAC2 WORKSHOPJÁNAK HARMADIK ESEMÉNYÉRŐL SZOKÁCS ESZTER ÍRT BESZÁMOLÓT, ÉS BACH MÁTÉ KÉSZÍTETT FOTÓKAT. OLVASSÁTOK, NÉZZÉTEK, DRÁMÁZZATOK!

FELHŐPÁRNA

Az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum az elmúláshoz és a transzcendenshez kötődő versekből állította össze a legkiválóbb kortárs magyar költők műveiből a válogatását. Hasonló tematikájú gyűjtemény magyar nyelven nagyon rég jelent meg, az óvodás és kisiskolás korosztálynak pedig egyáltalán nem született ilyen kiadvány, tehát hiánypótlónak tekinthető. A könyvet elsősorban családi lapozgatásra, közös feldolgozásra ajánljuk.